Compozitie: fructele plantei de catina – Hippophae fructus.
Principii active: fructele de catina contin vitaminele C/ E/ B1/ B2/ PP; carotenoide (provitamine A)/ flavonoide ( vitamine P); proantociani/ pectine/ fitosteroli / ulei gras/ catehina/ acizi triterpenici.
Actiune: ceaiul din fructe de catina are actiune depurativa/ antidiareica/ puternic vitaminizanta si remineralizanta.
Intrebuintari principale:
Intern: avitaminoze/ gripa/ astenie/ nevroza/ ulcer gastric si duodenal/ hepatite/ stari alergice/ diverse dermatoze/ urticarie/ diaree/ convalescenta. Stimuleaza pofta de mancare.
Mod de administrare:
Intern: infuzie-peste 1-2 lingurite cu planta se toarna 250 ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute/ dupa care se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi/ cu ½ ore inaintea meselor principale.
Contraindicatii: nu se cunosc.